Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

Strážovské vrchy II

Sobota, 17.10.2009 - 21:49 · 0 Komentářů

Ve dnech 25. – 28.9. 2009 jsme spolu se členy vedlejší ZO 6-12 podnikli pracovní akci na Slovensku ve Strážovských vrších. Zúčastnil jsem se já (Standa), Kuča, Reprák, Piff. První den jsme vyšli na vrchol Strážov a vynesli k Strážovské propasti centrálu (pěkně těžká) a směs pro beton. Trochu jsme pomohli s upravením vstupu do propasti.

Další den jsme se znovu vydali na Strážov a dalšími pytly betonu. Jelikož jsme byli zmoženi kopcem, který byl 400 m výškových skoro kolmý, šli jsme do jeskyně Četníkovy svadby. Kuča s Reprákem si ji prohlíželi a já jsem s Piffem fotil. Piff fotil a já občas odpálil nějaký ten blesk. Navečer potom jsme s i zaspívali, kde Bohúš hrál na kytaru a syn na housle jeskyňářské písničky. To bylo moc pěkné, hlavně Rum, na priezkum 🙂

Poslední den jsme se podívali do moc pěkné jeskyně Otcovy, která byla opět v kopci. Dole maj pěkný podzemní jezírko s krásnýma krápníkama. I když to vypadá podle popisu, že jsme toho moc neudělali 😀 tak přece jenom máme velkou zásluhu na tom, že se sešlo vela členů,  kteří by se jinak třeba nesešli.

Fotky budou až je Piff upraví, tak zatím je tu odkaz na mé fotografie, hlavně z propasti a z Četníkové svadby.  Na závěr děkujeme slovenským jeskyňářům za krásně strávený prodloužený víkend.

Tags: Exkurze