Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

Výroční schůze za rok 2009

Sobota, 27.2.2010 - 20:49 · Komentářů: 2

Opět jsme tu měli rok s rokem a na naší základně proběhla výročka na kterou příšlo 7 členů. Na výročce se diskutovalo jak již tradičně o výšši členských poplatků a zvěstem o tom že odvod do Prahy se má zvýšit. Probírány byli také prioritní objekty výzkumu v naší zajmové oblasti, a také možnost další práce při zmenšujících se časových možnostech členů. Za priority dalšího výzkumu budou brány nadále jeskyně Novodvorský ponor a Závrt u Borovice společně s jeskyní Na Smetišti, kde se však více než o samotný průzkum bude jednat o vyčištění prostoru. Ostatním členům byl také představen nový zájemce Jirka. Akce se na začátku neobešla bez „patrona“ aneb „Dědy Ochoze“ alias Jana Hynšta, který poseděl s námi aby se pak vydal domů na oběd. K těm méně veselým zprávám této schůze však patří že z našeho klubu vystoupuje dlouholetý člen Petr Červinka. Více z jeho e-mailu:

Zdarec Speleohistorici,asi nadešel čas vystoupit z klubu. Jeskyňaření se nevěnuju už pár let, pouze z nostalgie jsem členem. Loni jsem započal se stavbou baráku v Beskydech, kam se doufám letos přestěhuju. Na rok 2010 se už tedy nebudu registrovat. Bylo mi potěšením být s vámi v klubu. Přeji vám hodně nových prostor a hlavně udržte klub!

čau Uzel

Tags: Zprávy z akcí

komentářů: 2 ↓

  • 1 . // Pondělí, 19.4.2010 // 16:54

    VZKAZ POZUSTALÝM V ZO 6-26 ČSS: „Nesouhlasím s přecedováním J. Krojera (1987 ) v ZO 6-26, který je krajně neetický mládenec, s velkou domýšlivostí.
    Myslím, že je načase, aby se podivné machinace s historií
    ZO 6-26 úplně nahlas vyjasnily. „Josefe Krojere odejdi úplně ze ZO 6-26 ! Rozhodně nemáš
    morální ani etické ani odborné předpoklady, vést speleologickou organizaci, kterou jsem Já Založil, a v níž ty jsi svoji akreditaci získal podrazy a krajně neetikými úskoky a útoky
    proti Otci zakladateli!“ Je proto načase, aby se někdo z vedení ČSS ozval a nad ZO 6-26 vážně zamyslil. Co se tam vlastně odehrálo, v té ZO 6-26 ?? Přemýšlel nad tím vůbec někdo z vedení ??
    Nebylo to náhodou ukřižování bývalého předsedy v otci zakladateli ?

    Jako náhradní řešení se mi proto jeví přijetí nového kandidáta do vedení speleologické skupiny ZO 6-26, protože jsem ji založil pro „něhoho jiného“ na jiné bázi.
    Moje svobodná volba, jíž odevzdávám svoji morální akreditaci na vedení ZO 6-26, je jeden zatím téměř neznámý Deníkář ze Stránské skály. Jmenuje se: Radek Kryštof.
    Ať on dál pase moje ovečky na Skalce.
    I když ho osobně nepoznám a je mladý, má odborné a zejména charakterové předpoklady být nový předseda v mé speleologické organizaci ZO 6-26, neboť má vrozenou úctu ke starším,
    což je opravdu nezbytný předpoklad převzetí moci. Na rozdíl od rychlokvasících podrazů dua Kojer a Martinek, on má skutečné předpoklady dorůst ve velkou osobnost na poli speleologické vědy, jak o tom ostatně svědčí pohled na webové stránky Deníkářů
    Stránské skály. Radku Kryštofovi ze ZO 6-26 a Jeho Deníkářům, tedy odevzdávám pomyslné klíče od Ponoru a pokládám na bedra další osud speleologické skupiny mé ZO 6-26!
    Můžete si otevřít Závrt Zub a propastí Soví Komín sestoupit do nových neznámých součástí jeskynního systému Pod Skalkou. K tomu máte mé Požehnání.
    Ovšem Démonka Martínka ani „nového Démonka“ Krojera, (nebo dokonce Šandy), potkat na Skalce v žádném případě nechci.
    Doufám, že jsem se příliš nezesměšnil, a nevyznělo to příliš jako hrozba, ale některé věci vyjasňovat musím!

    Gyaneshwarpuri http://www.marekpoustevnik.cz

  • 2 . // Pondělí, 19.4.2010 // 16:55

    Petře Červinko, myslím, že jsi zrádce speleologické skupiny. Je mi tě líto… Myslím, že Ti nepomůže ani odstup, to zlo zvednutých rukou jde s Tebou.