Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

Srpen na Jihu

Středa, 25.9.2024 - 10:46 · 0 Komentářů

Jak bývá zvykem, přes letní měsíce je na našich lokalitách mrtvo. Letos to úplně neplatilo. Druhý srpnový víkend nás totiž poctila návštěvou naše někdejší členka a bývalá královna Zuzu a její muž Krteček. Už v pátek jsme tedy na ZUBu vytěžili cca 15 kýblů Obrdlou nachystaného materiálu z předchozího víkendu. Něco jsme museli celkem páčit, ale když jsem tam poslal Krtečka s vrtačkou a majzlem, tak šly i dva velké šutry. V sobotu dorazil Kuča a dál jsme hrabali v Nounejmu a celkem tam nad propástkou nechali bahna a kamení na minimálně 30 kyblů.

Kromě toho se Krteček pustil do závalu za Jož.dómkem a udělal tam neskutečnou práci. Protože nás bylo málo, tak jsem byl donucen se tam též podívat. Každopádně už ta hromada, kterou tam Kuča s Ančou dostali z toho komínu je velkolepá, klobouk dolů. No a Krteček je démon, takže s pomocí pažení jsme tam toho vyšťárali požehnaně. Krtkův report včetně videa ze závalu s hudebním doprovodem, který nám zkomponovala AI zde: 

https://www.facebook.com/…oak

Pozitivní bylo zjištění, že díky puklině mezi Nounejmem a Jožofým je vzduch V Jožodómku v pohodě.

V sobotu večer jsme dále zjistili, že voda v rybníku pod Hádkem je v tomhle období již na koupání nevhodná, a tak jsme se osvěžili alespoň v bufetu. V neděli jsme opět ve stejné sestavě dál pokračovali v pracích a stihli i exkurzně provést dva návštěvníky ze ZO 6-12.

Vzhledem k tomu, že jsme až do pondělka kempili přímo u ZUBu, tak jsme se šli ještě na závěr mrknout do Ponoru, který byl překvapivě čistý, voda ho pěkně propláchla. Co ale čisté nebylo byla bouda, která díky řádění plchů dostala pěkně zabrat. Proto jsme poslední srpnový víkend věnovali chalupářskému úklidu a se Saigonem a Kučou jsme byli nuceni z boudy odstranit kus historie v podobě matrací. Letní sezónu jsme zakončili následnou návštevou jeskyňářské Vzpomínky na Malé Dohodě a přespání na základně Dagmar. Takže i v létě to jde.

Tags: Nezařazené

0 komentářů ↓

  • Zatím zde nejsou žádné komentáře

Napiš komentář!