Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

První říjnový víkend

Pondělí, 4.10.2010 - 17:45 · Komentářů: 3

Na sobotu byla naplánovaná prohlídka Olouckého podzemí s tamním „odborníkem“ panem Vladimírem Gračkou, který napsal dokonce knížku Olomoucké podzemí. Sraz byl ve 14 hodin u modelu města na náměstí. Už během prvních 20 minut jsem se začal nudit, kdy pan Gračka vysvětloval spíše dějepis a já čekal, kdy konečně někam zajdeme. První návštěva sklepů byla pod kostelem sv. Moritze. Sklepy byly jeden jako druhý a nebyly ani nijak staré (18. století). Další sklepy, co jsme navštívili byly v domě U jelena. Prý nejstarší. Bohužel s betonovým nástřikem. Poslední sklepy byly pod kostelem sv. Mikuláše, avšak běžně přístupné všem.

Celkový dojem z prohlídky je špatný. Za 2 hodiny navštívit jen 3 sklepy, které nevypadají nijak úžasně a poslechnout si v prostředním sklepě povídání a rodině pana Gračky a jak jsou komunisti super a ODS svině je dost slabé. Pokud je člověk odborníkem, pak by měl také vědět, že dělat neustálé půlhodinové odbočky monologů od tématu je k ničemu pro ty co  zajímá podzemí. Právě proto během prohlídky několik lidí odešlo se slovy že nebudou poslouchat komunistické kecy, když přišli na návštěvu podzemí, čehož se jim nedostává.

Aspoň zajímavá informace, že město Olomouc se snaží zvýšit turistický ruch a plánuje zpřístupnění tzv. Minových galerií (naše minulá návštěva) za 3 miliony korun.

Večer značně zlepšila Kučova oslava 30tin na Březinském srubu 🙂 Hlavně příhoda s motorovkou (kdo zná, ví, že to nebyla prdel). Odpoledne oficiání návštěva labyrintu pod Zelným trhem. Pod Zelným trhem jsem byl už mnohokrát, ale i přesto byla prohlídka zajímavá.

Fotky z oslavy: http://hadar1.rajce.idnes.cz/Kucovy_tricatiny/# a http://bidab.rajce.idnes.cz/kuca_slavil_30/#

fotky z Kučovejch narozek od Aldy Havla. http://hadar1.rajce.idnes.cz/kuca30,_foto_ales_havel


Tags: Exkurze

komentářů: 3 ↓

  • 1 Joza // Středa, 6.10.2010 // 15:25

    S tou motorovkou to prdel nebyla – ono chtít někoho přeříznout bez řetězu nejde no na štěstí jsme sebou měli rozumný ženský, nicméně na všech fotkách z akce je vidět že jsme hodně na káry.. XD

  • 2 Standa // Středa, 6.10.2010 // 15:59

    Inu bereš to z jinyho pohledu 😀 Ale byla spoň sranda a je na co vzpomínat 😀

  • 3 Radek // Středa, 6.10.2010 // 21:01

    @Joza Vskutku, vypadá to jako kvalitní kárování…